freePBX: how to test IVR from SIP extension?

Get help with installing, upgrading and running Asterisk.

Moderators: muppetmaster, Moderator, Support

freePBX: how to test IVR from SIP extension?

Postby Berlic » Tue Oct 17, 2006 5:03 am

Hello.

I'm new to asterisk.
I've installed asterisk@home into virtual machine.
I've configured some SIP-accounts, voice mail for it.
Everything is ok.
Now I want to test IVR.
I've created 'TestMenu' Digital Receptionist inside Digital Receptionist setup module.

But I can't find the way to test this voice menu from my internal SIP account.

I tried this in extesions_additional.conf:
[from-sip]
include => ivr-2
exten => 105,1,Answer
exten => 105,2,Goto,ivr-2|s|1

But dialing 105 doesn't work.

Please, give me some idea... :roll:
Berlic
Newsterisk
 
Posts: 3
Joined: Fri Dec 01, 2006 3:29 am

Postby baconbuttie » Tue Oct 17, 2006 5:14 am

is [from-sip] a context that your softphone has access to, either by definition or by an include statement ?
baconbuttie
Moves Like Spencer
 
Posts: 2657
Joined: Tue May 16, 2006 6:32 am
Location: Forest of Dean, Gloucestershire, UK.

Postby Berlic » Tue Oct 17, 2006 5:24 am

baconbuttie wrote:is [from-sip] a context that your softphone has access to, either by definition or by an include statement ?


Honestly, I don't know. What is the default beavior?

I just copy-pasted it from http://www.voip-info.org/wiki-Asterisk+tips+ivr+menu
I thought it means someting like "when call is going from sip phone do the following..."
Berlic
Newsterisk
 
Posts: 3
Joined: Fri Dec 01, 2006 3:29 am

Postby baconbuttie » Tue Oct 17, 2006 6:40 am

ok, perhaps you need to use the GUI only for now. if you've set the IVR as the default action for your incoming calls, isn't there a number you can call to simulate an incoming call ?? IIRC it's 7777 ??
baconbuttie
Moves Like Spencer
 
Posts: 2657
Joined: Tue May 16, 2006 6:32 am
Location: Forest of Dean, Gloucestershire, UK.

Postby Berlic » Tue Oct 17, 2006 6:48 am

baconbuttie wrote:isn't there a number you can call to simulate an incoming call ?? IIRC it's 7777 ??


Yeah!!!
Thanks a lot!

I misunderstood the meaning of "Incoming call for 7777", I thought it's incoming call for my extension.

Thank you, again! :)
Berlic
Newsterisk
 
Posts: 3
Joined: Fri Dec 01, 2006 3:29 am


Return to Asterisk Support

Who is online

Users browsing this forum: rbasche and 23 guests