ATA isn't registered in VPS asterisk server

Get help with installing, upgrading and running Asterisk.

Moderators: muppetmaster, Moderator, Support

ATA isn't registered in VPS asterisk server

Postby softfarr » Mon Dec 28, 2015 8:37 am

Hi.

I'm having trouble with an ATA GS HT503 in my network. ATA doesn't register in VPS asterisk server. Everything was working well when done in the very first time the network was deployed. After, ATA was damaged, then changed in warranty by new one.

If I test ATA with a virtual asterisk server in my LAN, it works. Dialplan works fine. If I test ATA with a VPS asterisk server, doesn´t work. ATA doesn't register. I had reviewed new ATA's configuration and had had changes respect damaged. I had tested VPS asterisk server ports, especifically 5060 from outside and then appears to be closed. However in VPS asterisk server the port seems to be ok, but not listening.

I want to review network conditions of VPS asterisk server to determine if there is a missconfiguration that avoid ATA would be registered.

Anyone can help me? sugestions are welcome...

Thanks in advance.
softfarr
Newsterisk
 
Posts: 1
Joined: Mon Dec 28, 2015 12:23 am
Location: Bogotá DC, COLOMBIA

Re: ATA isn't registered in VPS asterisk server

Postby ambiorixg12 » Mon Dec 28, 2015 5:27 pm

Check if Asterisk server is listening
Code: Select all
netstat apn | grep -i asterisk


Also in check your iptables rules

Code: Select all
iptables  -L -n

also you can turn off iptables temporarily ,
Code: Select all
service iptables stop  or  /etc/init.d/iptables stop


also enable the sip debug and check if there is any register request
Code: Select all
sip set debug on
ambiorixg12
Astmaster
 
Posts: 967
Joined: Sun Mar 04, 2007 9:32 pm
Location: Dominican Republic


Return to Asterisk Support

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot], MSN [Bot] and 1 guest