AsteriskNow Installation Problem

Get help with installing, upgrading and running Asterisk.

Moderators: muppetmaster, Moderator, Support

AsteriskNow Installation Problem

Postby khan_sikki » Fri Jan 01, 2016 8:36 am

hello guys,
i am new to Asterisk and linux hence i preferred to install Asterisk now than asterisk
But strucked at this error
insert disk 1 to continue
Sikander
khan_sikki
Newsterisk
 
Posts: 6
Joined: Fri Jan 01, 2016 8:34 am

Re: AsteriskNow Installation Problem

Postby david55 » Mon Jan 04, 2016 7:44 am

That's not an error. Simply insert the disk!

Otherwise you are going to have to provide rather more detail. Also, this is a case where the Asterisk Now Support forum would have been the most appropriate.
david55
Moves Like Spencer
 
Posts: 12570
Joined: Fri Sep 26, 2008 5:03 am

Re: AsteriskNow Installation Problem

Postby khan_sikki » Tue Jan 05, 2016 8:16 am

reinserted but no use still asking the same
Image
Last edited by khan_sikki on Tue Jan 05, 2016 12:05 pm, edited 1 time in total.
Sikander
khan_sikki
Newsterisk
 
Posts: 6
Joined: Fri Jan 01, 2016 8:34 am

Re: AsteriskNow Installation Problem

Postby david55 » Tue Jan 05, 2016 8:55 am

Whilst my guess would be that your hardware requires a driver that is available on the original CentOS install disks, but not on the AsteriskNOW one, you are likely to need to say exactly where in the install process it asks for you to load the disk.

In any case, you stand a slightly better chance of finding AsteriskNOW knowledge on AsteriskNOW Support.

Note that that forum should really only contain AsteriskNOW installation problems, so a more specific subject would be desirable.
david55
Moves Like Spencer
 
Posts: 12570
Joined: Fri Sep 26, 2008 5:03 am

Re: AsteriskNow Installation Problem

Postby khan_sikki » Wed Jan 06, 2016 12:11 am

tried again freshly still hanged at same situation have a look at this
Image
Sikander
khan_sikki
Newsterisk
 
Posts: 6
Joined: Fri Jan 01, 2016 8:34 am

Re: AsteriskNow Installation Problem

Postby david55 » Wed Jan 06, 2016 5:14 am

I notice you have added a screen shot.

Are you sure this is AsteriskNOW and not FreePBX Distro? It seems strange to me that a Digium supplied distribution would advertise a competitor from their installer.

It looks to me as though the disk is missing an AMD 64 (x86_64) architecture kernel.
david55
Moves Like Spencer
 
Posts: 12570
Joined: Fri Sep 26, 2008 5:03 am

Re: AsteriskNow Installation Problem

Postby david55 » Wed Jan 06, 2016 6:10 am

A web search finds a hit on http://community.freepbx.org/ suggesting that:

1) it isn't AsteriskNOW
2) it is the result of a bad download of the ISO image.
david55
Moves Like Spencer
 
Posts: 12570
Joined: Fri Sep 26, 2008 5:03 am

Re: AsteriskNow Installation Problem

Postby khan_sikki » Wed Jan 06, 2016 6:31 am

can you post the Sha1 of Asterisknow 5.2.11 it installed successfully,
problem is with 6.12
i am getting this sha1
e125615178e672b2f597f81b8f5bcc151d4bf50c

can you post the sha1
Sikander
khan_sikki
Newsterisk
 
Posts: 6
Joined: Fri Jan 01, 2016 8:34 am

Re: AsteriskNow Installation Problem

Postby david55 » Wed Jan 06, 2016 8:17 am

It does seem that AsteriskNOW lets through a lot of the schmooze branding, but overall, it looks like either a file is missing from the disk, or there is a problem accessing it.

One other thought. Do you have an unusually small disk?
david55
Moves Like Spencer
 
Posts: 12570
Joined: Fri Sep 26, 2008 5:03 am

Re: AsteriskNow Installation Problem

Postby khan_sikki » Wed Jan 06, 2016 9:45 am

if we select
full install Advanced
we will get the schmooze brand

[*]no i am installing on vmware hdd is 40 GB

[*]may be with corrupted iso only

[*]hence to confirm it i am asking md5 and sha1 checksum

[*]or else can anyone upload a torrent (which will help to overwrite the corrupted area of iso)
Sikander
khan_sikki
Newsterisk
 
Posts: 6
Joined: Fri Jan 01, 2016 8:34 am


Return to Asterisk Support

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 1 guest