DID calling not working

Get help with installing and running AsteriskNOW.

Moderators: Moderator, Support

DID calling not working

Postby discusz » Mon Sep 15, 2014 10:26 pm

I have had my AsteriskNOW sever running for a long time. I noticed yesterday that my 2 DIDs are falling, and when calling in you getg "The number you have dialed is not in service"


this used to work flawlessly. I have not made any changes as I resorted to a backup i created when everything was working and that too does not work.


if I go into sip settings and turn on "Allow Anonymous Inbound SIP Calls" but I do not nor have i had this option on before.

What else could of happened? is it my VOIP provider? I do see the DID coming in but AsteriskNOW no longer sees it

Here is the last few log entries I do see an issue about UNKNOWN peer

[2014-09-15 22:15:46] VERBOSE[3634][C-00000009] pbx.c: -- Executing [140xxxxxxxx@from-sip-external:1] NoOp("SIP/sip.babytel.ca-0000000a", "Received incoming SIP connection from unknown peer to 140xxxxxxxx") in new stack
[2014-09-15 22:15:46] VERBOSE[3634][C-00000009] pbx.c: -- Executing [14037709425@from-sip-external:2] Set("SIP/sip.babytel.ca-0000000a", "DID=140xxxxxxxx") in new stack
[2014-09-15 22:15:46] VERBOSE[3634][C-00000009] pbx.c: -- Executing [140xxxxxxxx@from-sip-external:3] Goto("SIP/sip.babytel.ca-0000000a", "s,1") in new stack
[2014-09-15 22:15:46] VERBOSE[3634][C-00000009] pbx.c: -- Goto (from-sip-external,s,1)
[2014-09-15 22:15:46] VERBOSE[3634][C-00000009] pbx.c: -- Executing [s@from-sip-external:1] GotoIf("SIP/sip.babytel.ca-0000000a", "0?checklang:noanonymous") in new stack
[2014-09-15 22:15:46] VERBOSE[3634][C-00000009] pbx.c: -- Goto (from-sip-external,s,5)
[2014-09-15 22:15:46] VERBOSE[3634][C-00000009] pbx.c: -- Executing [s@from-sip-external:5] Set("SIP/sip.babytel.ca-0000000a", "TIMEOUT(absolute)=15") in new stack
[2014-09-15 22:15:46] VERBOSE[3634][C-00000009] func_timeout.c: -- Channel will hangup at 2014-09-15 22:16:01.739 MDT.
[2014-09-15 22:15:46] VERBOSE[3634][C-00000009] pbx.c: -- Executing [s@from-sip-external:6] Log("SIP/sip.babytel.ca-0000000a", "WARNING,"Rejecting unknown SIP connection from 198.38.7.37"") in new stack
[2014-09-15 22:15:46] WARNING[3634][C-00000009] Ext. s: "Rejecting unknown SIP connection from 198.38.7.37"
[2014-09-15 22:15:46] VERBOSE[3634][C-00000009] pbx.c: -- Executing [s@from-sip-external:7] Answer("SIP/sip.babytel.ca-0000000a", "") in new stack
[2014-09-15 22:15:47] VERBOSE[3634][C-00000009] pbx.c: -- Executing [s@from-sip-external:8] Wait("SIP/sip.babytel.ca-0000000a", "2") in new stack
[2014-09-15 22:15:49] VERBOSE[3634][C-00000009] pbx.c: -- Executing [s@from-sip-external:9] Playback("SIP/sip.babytel.ca-0000000a", "ss-noservice") in new stack
[2014-09-15 22:15:49] VERBOSE[3634][C-00000009] file.c: -- <SIP/sip.babytel.ca-0000000a> Playing 'ss-noservice.ulaw' (language 'en')
[2014-09-15 22:15:52] VERBOSE[3634][C-00000009] pbx.c: == Spawn extension (from-sip-external, s, 9) exited non-zero on 'SIP/sip.babytel.ca-0000000a'
[2014-09-15 22:15:52] VERBOSE[3634][C-00000009] pbx.c: -- Executing [h@from-sip-external:1] Hangup("SIP/sip.babytel.ca-0000000a", "") in new stack
[2014-09-15 22:15:52] VERBOSE[3634][C-00000009] pbx.c: == Spawn extension (from-sip-external, h, 1) exited non-zero on 'SIP/sip.babytel.ca-0000000a'


is this failing because the inbound call from babytel is on a different ip that what i am peering with ?

Thanks


Jim
discusz
Newsterisk
 
Posts: 2
Joined: Mon Sep 15, 2014 10:15 pm

Re: DID calling not working

Postby david55 » Tue Sep 16, 2014 1:06 am

Various things in this posting make me think you are using a GUI front end and its associated dialplan. In that case you should get support from the provider of that GUI. You probably want community.freepbx.org In any case, AsteriskNOW Support is for people having installation problems, not long time users.

Settting allowguest=yes, as I suspect that the GUI option that you used does, is bad for security, although it does look as though the dialplan has caught the unauthenticated access.

You will need to get logging of the failure with allowguest set to no, and you may need to turn up logging levels.

It is possible that your ITSP is sourcing calls from an IP address that differs from the one that you use to register, or that it has started forwarding DID digits.
david55
Moves Like Spencer
 
Posts: 12570
Joined: Fri Sep 26, 2008 5:03 am

Re: DID calling not working

Postby discusz » Wed Sep 17, 2014 7:27 am

After 3 days back and forth with emails to my ITSP they now tell me Ya we changed IPs of our incoming server recently (even thought I sent that in one of the emails they failed to see.
discusz
Newsterisk
 
Posts: 2
Joined: Mon Sep 15, 2014 10:15 pm


Return to AsteriskNOW Support

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest