How to use a ring group in a extension

Get help with installing and running AsteriskNOW.

Moderators: Moderator, Support

How to use a ring group in a extension

Postby real_skydiver » Tue Nov 18, 2014 12:20 pm

Hi folks,

I have created a ring-group 600 (Applications -> Ring Group). I can call this ring-group fine from a IP phone. But if I call this group trough a extension from outside (ISDN) I get this error message (log):

VERBOSE[24575] pbx.c: -- Executing [47@isdn-in:1] Dial("CAPI/ISDN1#02/47-0", "SIP/600,45,tT") in new stack
WARNING[24575] chan_sip.c: Purely numeric hostname (600), and not a peer--rejecting!
WARNING[24575] app_dial.c: Unable to create channel of type 'SIP' (cause 20 - Subscriber absent)

The extension looks like this:

exten => 47,1,Dial(SIP/600,45,tT)

How can I use/name this ring group in the extension?

BTW: if I replace the extension with a number of a existing (IP) phone, it works just fine.
real_skydiver
Newsterisk
 
Posts: 2
Joined: Mon Nov 17, 2014 9:25 am

Re: How to use a ring group in a extension

Postby david55 » Tue Nov 18, 2014 4:14 pm

Ring groups are FreePBX concepts, not Asterisk concepts.
david55
Moves Like Spencer
 
Posts: 12570
Joined: Fri Sep 26, 2008 5:03 am

Re: How to use a ring group in a extension

Postby Deek » Thu Nov 20, 2014 1:45 pm

Why don't you just dial the ring group direct? 600
Deek
Oldsterisk
 
Posts: 90
Joined: Thu Mar 20, 2008 4:49 pm


Return to AsteriskNOW Support

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest