PAE or not PAE

Get help with installing and running AsteriskNOW.

Moderators: Moderator, Support

PAE or not PAE

Postby jordixip2 » Sat Dec 27, 2014 10:12 am

Hello,

I'm starting with asterisk, and when I start my virtual machine, in virtualbox, it shows a message that It couldn't start because I've got not pae cpu.

What could I do? What .iso I could download to try it?

Thanks.
jordixip2
Newsterisk
 
Posts: 2
Joined: Sat Dec 27, 2014 10:10 am

Re: PAE or not PAE

Postby malcolmd » Tue Dec 30, 2014 4:39 pm

Did you fire up a 32-bit virtual box instance and try to load a 64-bit ISO, or vice-versa (32-bit on 64-bit)?
Malcolm Davenport
Digium, Inc. | Senior Product Manager
malcolmd
Moves Like Spencer
 
Posts: 3019
Joined: Wed Aug 03, 2005 3:53 pm
Location: Huntsville, AL, US

Re: PAE or not PAE

Postby david55 » Wed Dec 31, 2014 5:49 am

If AsteriskNOW is based on a current version of 32 bit CentOS, it will have a PAE kernel, as CentOS no longer has non-PAE kernels. I don't know whether PAE kernels fail degraded, but they might still probe for PAE in a way that makes the VM host think they need PAE, even if they do fail degraded.
david55
Moves Like Spencer
 
Posts: 12570
Joined: Fri Sep 26, 2008 5:03 am


Return to AsteriskNOW Support

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest