Help me installing

Get help with installing and running AsteriskNOW.

Moderators: Moderator, Support

Help me installing

Postby kencee » Sat Nov 28, 2015 7:54 am

Hi! I am new in asterisk. I need some help on installing on Virtualbox. I cant connect to that asterisk from the browser. I installed on a PC and there i can connect to it. In VirtualBox what IPs i need and on my real computer what IP to connect them. Other question is if I can use Asterisk free for a small company with 10 peoples, i will have a gsm gateway with 8 cell numbers, and i want only a number to be public. This gateway i will connect to the asterisk, but i need hunting between this 10 peoples, if somebody is not free, then go to the other. From outside it will be only 1 number public, that meeans it can talk simultan 10 peoples on the same number? Asterisk can do this or I need to pay for it?
I installed asterisk on a PC but I cant connect with a softphone...What softphone do u recomand, i tryed X-Lite, but i cant connect. I need to disable some firewalls or this free asterisk it dont work? I added only 2 extensions (i was thinking those are the local numbers), all other settings was default.
My scenario:
Outside number 1 ---> Extension 100,101,102,103,104
Extension 0,1,2,3,4 ----> Outside number 1

I hope somebody can help me!
Thank U!
kencee
Newsterisk
 
Posts: 1
Joined: Sat Nov 28, 2015 7:33 am

Re: Help me installing

Postby comfine » Thu Jan 14, 2016 3:52 am

if you have a firewall problem check iptables on the asterisk!
i would first flush the iptables rules (there is a simple command for that)
and then add one new rule which accepts ALL...

so you can first check if it is firewallrelated on asterisk or not

disable SELinux also...

as softphone we always use the little tool http://www.phoner.de/index_en.htm
it has a debug-window integrated and never makes problems.
comfine
Newsterisk
 
Posts: 14
Joined: Tue May 12, 2015 12:14 am


Return to AsteriskNOW Support

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests