Whether test Asterisk need other license or not?

General discussions about AsteriskNOW.

Moderators: Moderator, Support

Whether test Asterisk need other license or not?

Postby wyldkao » Thu Jan 29, 2015 12:33 am

HI All
I am learning asterisk system , could I ask if I need install other license to this asteriskNOW server??
I just want to test this system first I use 3 or 5 softphone internal call , maybe connect external PSTN in the future...but no business use, only for testing purpose.

need other license installed?

thanks!!


wyldkao
wyldkao
Newsterisk
 
Posts: 4
Joined: Wed Jan 28, 2015 2:46 am

Re: Whether test Asterisk need other license or not?

Postby david55 » Thu Jan 29, 2015 7:44 am

What you load is not the licence, it is electronic proof that you have been given a licence.

Whilst I haven't used AsteriskNOW, so I can't say for certain that there aren't some optional components that have their licence enforced by licence keys, Asterisk itself is under a licence that would make it illegal to require the use of such a key for the main part of the software, which is all that you would need (more accurately, it would mean that it would be legal to duplicate and redistribute the key, and it would be illegal to require a hardware specific key to be obtained before using a copy of the software).

The licence terms used for the main part of Asterisk forbid any restrictions on what the software is used for.
david55
Moves Like Spencer
 
Posts: 12570
Joined: Fri Sep 26, 2008 5:03 am


Return to AsteriskNOW General

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests