Outgoing calls (Dialplan) in FreePBX configuration

A forum for Skype For Asterisk users to ask questions and get advice from other users

Moderators: twilson, pete engler

Outgoing calls (Dialplan) in FreePBX configuration

Postby dtnu » Sun Aug 02, 2009 8:58 pm

Hi,

I got the beta installed. User logs in and I can receive calls.
I am not that much of a fan of editing conf files by hand so I have been using FreePBX for a while.

I am stuck as to how to configure outgoing calls via FreePBX. Anyone can help?

I will do the manual editing if needed but I have no idea where this would be done on an asterisk install that has FreePBX on it.

Any help will be appreciated.

Diego
dtnu
Newsterisk
 
Posts: 38
Joined: Fri Aug 17, 2007 6:33 am

Postby Docteh » Sun Aug 02, 2009 9:15 pm

You'll probably want to ask at freepbx for support on their own gui...

Heres a comparison that might help with using its gui
regular sip calls

Dial(SIP/${EXTENSION}@itsp)
Dial(SIP/itsp/${EXTENSION})

with this skype thing
Dial(Skype/somebody)
Docteh
Newsterisk
 
Posts: 47
Joined: Thu Jul 30, 2009 10:52 am

Postby dtnu » Mon Aug 03, 2009 2:19 am

Thanks for the reply.

I didn't find anywhere to put the dial plan in that format.

I'll see if there the FreePBX guys can help
dtnu
Newsterisk
 
Posts: 38
Joined: Fri Aug 17, 2007 6:33 am

Postby twilson » Mon Aug 03, 2009 9:36 am

Also, if you are doing Dial(Skype/someuser) you need to make sure that you have default_user set in chan_skype.conf. Otherwise you will need to do Dial(Skype/from_account@someuser) with from_account being whatever account you have set up that you want to dial from.
twilson
Oldsterisk
 
Posts: 87
Joined: Mon Jun 01, 2009 9:35 am

Postby duncant123 » Wed Aug 05, 2009 2:51 pm

You can either put the dial plan logic in extensions_custom.conf
Code: Select all
[from-internal-custom]
exten => 121,1,Dial(Skype/skypename)         ; extensions can dial 121 to get to skypename
exten => 121,2,Hangup()


This is usually included in the dial plan if you want something complicated
or else make a custom extension Other (custom) device
and put this in the dial string
Skype/skypename
duncant123
Newsterisk
 
Posts: 4
Joined: Wed Aug 05, 2009 2:43 pm


Return to Skype For Asterisk

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest