call from skype to asterisk

A forum for Skype For Asterisk users to ask questions and get advice from other users

Moderators: twilson, pete engler

call from skype to asterisk

Postby mtd72 » Mon Aug 10, 2009 2:38 am

Is possible call asterisk pbx (from skype on a pc) and listen ivr for extensions forward ?
My Asterisk pbx compare in buddylist of my pc skype but when i try to call it say Goodbye

Thanks for reading
mtd72
Newsterisk
 
Posts: 7
Joined: Mon Aug 10, 2009 2:33 am

Re: call from skype to asterisk

Postby lcvleo » Mon Aug 10, 2009 5:55 am

mtd72 wrote:Is possible call asterisk pbx (from skype on a pc) and listen ivr for extensions forward ?
My Asterisk pbx compare in buddylist of my pc skype but when i try to call it say Goodbye

Thanks for reading


Hello,

I solved this issue like this:

I put on my extensions.conf a context called

[from-skype]
exten => 8000,1,Goto(ivr-2,s,1)

I created a dummy extension called 8000 and I have an IVR called ivr-2.
In my chan_skype.conf I put

context=from-skype
exten=8000

All incomming calls from Skype network will redirected to my IVR ivr-2.

All right?

Good look! ;)
lcvleo
Oldsterisk
 
Posts: 69
Joined: Sat May 30, 2009 7:10 pm
Location: Rio de Janeiro, Brazil

not working

Postby mtd72 » Mon Aug 10, 2009 11:40 am

No problems to call from asterisk to skype
Should i have skypein enabled with a number ?
or some other settings in incoming calls in sip.conf ?
Thanks
mtd72
Newsterisk
 
Posts: 7
Joined: Mon Aug 10, 2009 2:33 am

Re: not working

Postby lcvleo » Mon Aug 10, 2009 1:07 pm

mtd72 wrote:No problems to call from asterisk to skype
Should i have skypein enabled with a number ?
or some other settings in incoming calls in sip.conf ?
Thanks



Hello again, :)

You don't need a SkypeIn Online Number.
After you use the configuration that I gave you, to make outbound calls, you just configure an outbound route, for example, when user press the 5 + some number, then this call leaves by skype trunk.

All right?

Bye :)
lcvleo
Oldsterisk
 
Posts: 69
Joined: Sat May 30, 2009 7:10 pm
Location: Rio de Janeiro, Brazil

still not working

Postby mtd72 » Mon Aug 10, 2009 3:45 pm

Hello,
outbound route in my conf seems ok:

0|.

I can call from sip phone without problems

but from skype still says " goodbye"

i reviewd many times your confs but nothing to do, any other ideas ?
Thank for your helps....
mtd72
Newsterisk
 
Posts: 7
Joined: Mon Aug 10, 2009 2:33 am

Postby ianplain » Mon Aug 10, 2009 3:48 pm

Hi

Perhaps showing the verbose output and debug output

As its working for many other users.

Ian
ianplain
Moves Like Spencer
 
Posts: 3089
Joined: Thu Dec 14, 2006 7:01 am
Location: Bath, UK

logs

Postby mtd72 » Mon Aug 10, 2009 4:08 pm

i found that in logs:

[Aug 10 17:13:24] VERBOSE[3478] logger.c: == Starting Skype/xxxxxxxxx-08448a88 at skype_incoming,xxxxxxxxx,1 failed so falling back to exten 's'
[Aug 10 17:13:24] VERBOSE[3478] logger.c: == Starting Skype/xxxxxxxxx-08448a88 at skype_incoming,s,1 still failed so falling back to context 'default'
[Aug 10 17:13:24] VERBOSE[3478] logger.c: -- Executing [s@default:1] Playback("Skype/xxxxxxxxx-08448a88", "vm-goodbye") in new stack
[Aug 10 17:13:24] VERBOSE[3478] logger.c: -- <Skype/xxxxxxxxx-08448a88> Playing 'vm-goodbye' (language 'en')
[Aug 10 17:13:24] DEBUG[3478] core.cpp: received audio socket address 127.0.0.1:34151
[Aug 10 17:13:24] DEBUG[3478] core.cpp: sending audio socket address 127.0.0.1:10850
[Aug 10 17:13:25] VERBOSE[3478] logger.c: -- Executing [s@default:2] Macro("Skype/xxxxxxxxx-08448a88", "hangupcall") in new stack
[Aug 10 17:13:25] VERBOSE[3478] logger.c: -- Executing [s@macro-hangupcall:1] ResetCDR("Skype/xxxxxxxxx-08448a88", "vw") in new stack
[Aug 10 17:13:25] DEBUG[3478] app_macro.c: Executed application: ResetCDR
[Aug 10 17:13:25] VERBOSE[3478] logger.c: -- Executing [s@macro-hangupcall:2] NoCDR("Skype/xxxxxxxxx-08448a88", "") in new stack
[Aug 10 17:13:25] DEBUG[3478] app_macro.c: Executed application: NoCDR
[Aug 10 17:13:25] VERBOSE[3478] logger.c: -- Executing [s@macro-hangupcall:3] GotoIf("Skype/xxxxxxxxx-08448a88", "1?skiprg") in new stack
[Aug 10 17:13:25] VERBOSE[3478] logger.c: -- Goto (macro-hangupcall,s,6)
[Aug 10 17:13:25] DEBUG[3478] app_macro.c: Executed application: GotoIf
[Aug 10 17:13:25] VERBOSE[3478] logger.c: -- Executing [s@macro-hangupcall:6] GotoIf("Skype/xxxxxxxxx-08448a88", "1?skipblkvm") in new stack
[Aug 10 17:13:25] VERBOSE[3478] logger.c: -- Goto (macro-hangupcall,s,9)
[Aug 10 17:13:25] DEBUG[3478] app_macro.c: Executed application: GotoIf
[Aug 10 17:13:25] VERBOSE[3478] logger.c: -- Executing [s@macro-hangupcall:9] GotoIf("Skype/xxxxxxxxx-08448a88", "1?theend") in new stack
[Aug 10 17:13:25] VERBOSE[3478] logger.c: -- Goto (macro-hangupcall,s,11)
[Aug 10 17:13:25] DEBUG[3478] app_macro.c: Executed application: GotoIf
[Aug 10 17:13:25] VERBOSE[3478] logger.c: -- Executing [s@macro-hangupcall:11] Hangup("Skype/xxxxxxxxx-08448a88", "") in new stack
[Aug 10 17:13:25] VERBOSE[3478] logger.c: == Spawn extension (macro-hangupcall, s, 11) exited non-zero on 'Skype/xxxxxxxxx-08448a88' in macro 'hangupcall'
[Aug 10 17:13:25] VERBOSE[3478] logger.c: == Spawn extension (default, s, 2) exited non-zero on 'Skype/xxxxxxxxx-08448a88'
[Aug 10 17:13:25] NOTICE[3478] core.cpp: ending call
mtd72
Newsterisk
 
Posts: 7
Joined: Mon Aug 10, 2009 2:33 am

Postby ianplain » Mon Aug 10, 2009 4:59 pm

so

[Aug 10 17:13:24] VERBOSE[3478] logger.c: == Starting Skype/xxxxxxxxx-08448a88 at skype_incoming,xxxxxxxxx,1 failed so falling back to exten 's'
[Aug 10 17:13:24] VERBOSE[3478] logger.c: == Starting Skype/xxxxxxxxx-08448a88 at skype_incoming,s,1 still failed so falling back to context 'default'

what does "show dialplan skype_incoming" show ?

Also you have defined codecs etc

Ian
ianplain
Moves Like Spencer
 
Posts: 3089
Joined: Thu Dec 14, 2006 7:01 am
Location: Bath, UK

answer

Postby mtd72 » Mon Aug 10, 2009 5:25 pm

command executed from Asterisk CLI
response:
There is no existence of 'skype_incoming' context

but in my chan_skype.conf i have at last:

[base_user](!)
context=skype_incoming
disallow=all
allow=ulaw

[xxxxxxxx](base_user)
secret=xxxxxx
mtd72
Newsterisk
 
Posts: 7
Joined: Mon Aug 10, 2009 2:33 am

Postby ianplain » Mon Aug 10, 2009 5:49 pm

There is no existence of 'skype_incoming' context


sounds like that's your problem......

Did you read the install notes and readme ??

Ian
ianplain
Moves Like Spencer
 
Posts: 3089
Joined: Thu Dec 14, 2006 7:01 am
Location: Bath, UK

resolved

Postby mtd72 » Wed Aug 12, 2009 11:26 am

REsolved with 1.6 Asterisk update...
Meny thanks
mtd72
Newsterisk
 
Posts: 7
Joined: Mon Aug 10, 2009 2:33 am


Return to Skype For Asterisk

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests