E1 Pri Connection Alarm:BLUE

General discussions about Asterisk.

Moderators: Moderator, Support

E1 Pri Connection Alarm:BLUE

Postby harif » Sat Mar 19, 2011 11:50 pm

Hi,

I am trying to connect a 32 E1 PRI to a asterisk server . And in Hardware Detection from Gui gives me 32 port as green. But lsdahdi gives me this reply..
I tried to google it..But couldn't find a proper solution..


1 E1 Clear (In use) (SWEC: OSLEC) BLUE
2 E1 Clear (In use) (SWEC: OSLEC) BLUE
3 E1 Clear (In use) (SWEC: OSLEC) BLUE
4 E1 Clear (In use) (SWEC: OSLEC) BLUE
5 E1 Clear (In use) (SWEC: OSLEC) BLUE
6 E1 Clear (In use) (SWEC: OSLEC) BLUE
7 E1 Clear (In use) (SWEC: OSLEC) BLUE
8 E1 Clear (In use) (SWEC: OSLEC) BLUE
9 E1 Clear (In use) (SWEC: OSLEC) BLUE
10 E1 Clear (In use) (SWEC: OSLEC) BLUE
11 E1 Clear (In use) (SWEC: OSLEC) BLUE
12 E1 Clear (In use) (SWEC: OSLEC) BLUE
13 E1 Clear (In use) (SWEC: OSLEC) BLUE
14 E1 Clear (In use) (SWEC: OSLEC) BLUE
15 E1 Clear (In use) (SWEC: OSLEC) BLUE
16 E1 HDLCFCS (In use) BLUE
17 E1 Clear (In use) (SWEC: OSLEC) BLUE
18 E1 Clear (In use) (SWEC: OSLEC) BLUE
19 E1 Clear (In use) (SWEC: OSLEC) BLUE
20 E1 Clear (In use) (SWEC: OSLEC) BLUE
21 E1 Clear (In use) (SWEC: OSLEC) BLUE
22 E1 Clear (In use) (SWEC: OSLEC) BLUE
23 E1 Clear (In use) (SWEC: OSLEC) BLUE
24 E1 Clear (In use) (SWEC: OSLEC) BLUE
25 E1 Clear (In use) (SWEC: OSLEC) BLUE
26 E1 Clear (In use) (SWEC: OSLEC) BLUE
27 E1 Clear (In use) (SWEC: OSLEC) BLUE
28 E1 Clear (In use) (SWEC: OSLEC) BLUE
29 E1 Clear (In use) (SWEC: OSLEC) BLUE
30 E1 Clear (In use) (SWEC: OSLEC) BLUE
31 E1 Clear (In use) (SWEC: OSLEC) BLUE

Please Help

Regards
Harif.k
harif
Newsterisk
 
Posts: 7
Joined: Sat Mar 19, 2011 11:48 pm

Re: E1 Pri Connection Alarm:BLUE

Postby harif » Sun Mar 20, 2011 12:02 am

This is my /var/log/messages


Mar 19 16:16:04 clearance02 'astribank_hook'[8216]: Skip(add): No '/etc/dahdi/xpp_order'
Mar 19 16:16:04 clearance02 'astribank_hook'[8216]: Removing uneeded startup semaphore
Mar 19 16:16:05 clearance02 kernel: INFO-xpp: XBUS-00/XPD-10: Initialized: FXO
Mar 19 16:16:05 clearance02 kernel: INFO-xpp: XBUS-00: Initialized in 1.2 sec
Mar 19 16:16:05 clearance02 'astribank_hook'[8238]: Skip(online): No '/etc/dahdi/xpp_order'
Mar 19 16:16:05 clearance02 'astribank_hook'[8238]: Removing uneeded startup semaphore
Mar 19 16:16:05 clearance02 kernel: INFO-xpd_pri: XBUS-00/XPD-00: Setting TDM to PRI
Mar 19 16:16:05 clearance02 kernel: dahdi_echocan_oslec: Registered echo canceler 'OSLEC'
Mar 19 16:16:05 clearance02 kernel: dahdi: Registered tone zone 0 (United States / North America)
Mar 19 16:16:05 clearance02 kernel: NOTICE-xpd_pri: XBUS-00/XPD-00: Alarms: 0x0 (NONE) => 0x10 (BLUE)


and this is my /var/log/asterisk/full


[Mar 19 16:36:19] WARNING[8452] chan_dahdi.c: No D-channels available! Using Primary channel 16 as D-channel anyway!
[Mar 19 16:36:24] WARNING[8452] chan_dahdi.c: No D-channels available! Using Primary channel 16 as D-channel anyway!
[Mar 19 16:36:29] WARNING[8452] chan_dahdi.c: No D-channels available! Using Primary channel 16 as D-channel anyway!
[Mar 19 16:36:34] WARNING[8452] chan_dahdi.c: No D-channels available! Using Primary channel 16 as D-channel anyway!
harif
Newsterisk
 
Posts: 7
Joined: Sat Mar 19, 2011 11:48 pm

Re: E1 Pri Connection Alarm:BLUE

Postby malcolmd » Mon Mar 21, 2011 7:48 am

Howdy,

Best to contact your vendor (Xorcom).

Cheers.
Malcolm Davenport
Digium, Inc. | Senior Product Manager
malcolmd
Moves Like Spencer
 
Posts: 2697
Joined: Wed Aug 03, 2005 3:53 pm
Location: Huntsville, AL, US

Re: E1 Pri Connection Alarm:BLUE

Postby harif » Wed Mar 23, 2011 5:00 am

Thanks..

Issue Solved...It was the problem from my telecom side..now incoming is working fine..but now got issues with outgoing..

it gives me this error

Requested transfer capability: 0x00 - SPEECH
-- Called g0/12345
-- Channel 0/1, span 1 got hangup, cause 28
-- Hungup 'DAHDI/1-1'

I am kind off stuck here...PLZ HELP


Regards
Harif
harif
Newsterisk
 
Posts: 7
Joined: Sat Mar 19, 2011 11:48 pm

Re: E1 Pri Connection Alarm:BLUE

Postby malcolmd » Wed Mar 23, 2011 7:17 am

Hi,

Please contact your vendor. Do they not offer support?
Malcolm Davenport
Digium, Inc. | Senior Product Manager
malcolmd
Moves Like Spencer
 
Posts: 2697
Joined: Wed Aug 03, 2005 3:53 pm
Location: Huntsville, AL, US

Re: E1 Pri Connection Alarm:BLUE

Postby harif » Thu Mar 24, 2011 5:37 am

Thanx for ur reply

Yes,

they do..and did too..but this was related to some asterisk settings..anyways the issue was solved....

Now the issue is
wen ever i try to make outbound calls its going from the pilot number (which is ABCD2222)
its a 30 channel pri
they hav 65 extensions
ranging from ABCD2222-ABCD2322so if someone call from
say ABCD2250 den we need to c dat as the callerid
or if some one calls from each individual extension that shud be the caller id in the other part.

Any Help
harif
Newsterisk
 
Posts: 7
Joined: Sat Mar 19, 2011 11:48 pm

Re: E1 Pri Connection Alarm:BLUE

Postby mazzic » Thu Mar 24, 2011 9:56 am

In that this is a support area, people search to see if they have the same issue as someone previously had and hope find the resolution.

You state that you had a Blue ALARM. you contacted the vendor and it is now resolved. It was some setting in Asterisk. Please post the solution to the problem for the good of others.

New issues, should be posted in a new thread so that searches are useful.
-Mazzic
mazzic
Oldsterisk
 
Posts: 277
Joined: Wed May 05, 2010 8:55 am
Location: Waco, TX

Re: E1 Pri Connection Alarm:BLUE

Postby harif » Tue Mar 29, 2011 7:54 am

The issue was related to my vendor (Service Provider) . There was no signal from their side .

my /dahdi/system.conf had
span=1,1,0,ccs,hdb3,crc4

When i tried to mkae calls i was not able to....so den after i removed the crc4 i was able to make calls..

Thanx for ur support and am sorry for posting this issue here..

Cheers,
Harif
harif
Newsterisk
 
Posts: 7
Joined: Sat Mar 19, 2011 11:48 pm


Return to Asterisk General

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests